tisdag 23 april 2013

Quiz: Vilket rollspel

Gissa från vilket Rollspel detta är taget. Skriv svaret i kommentatorsfältet.

9 kommentarer:

 1. Wastelands? Känner igen typsnittet...

  SvaraRadera
 2. Jag gillade alla tabeller in Wastelands... Minns att när jag skapade en karaktär lyckades jag slå 00 eller något liknande och vann en tank. Jag vann även en trasig hink. Om man tänker efter hade nog hinken större värde i längden; man kommer nog inte så långt med en bensinslukande tank efter katastrofen.

  SvaraRadera
 3. Ja Wastelands är nog ett av de rollspel jag gillade mest att spelleda. Vill minans att reglerna inte var jättenkla men det skrek "Mad Max" långa vägar vilket inte var till någon nackdel. Tror jag skall skriva ihop nått om det lite längre fram.

  SvaraRadera
 4. Wastelands hade man kunnat spela mer än vi faktiskt gjorde. Var rätt bra har jag för mig. Khelataar och Western körde vi väl också en eller två gånger..

  SvaraRadera
 5. Wastelands - helt galen fyndlista. Kommer ihåg den såhär: Högsta nivån gav möjlighet till en fungerande buss eller, en KATANA! endast under 80-talets ninja och samuraj bubbla kan dessa saker ha varit värderade ens någorlunda lika.

  Mins även att karaktärsgenereringen var rätt skev. Först skulle man slå fram alla attribut, inklusive frisyr, för att avsluta med en slumptabell som skulle ge karaktären lite extra krydda. Här kunde du få en fäbless för att bära kamouflagefärg eller sitta i rullstol. Att vara rullstolsbunden efter katastrofen känns som att det kommer påverka hur du spelar din karaktär mer än om hen har färg i ansiktet eller inte.

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 7. Jag gillade just den där sluptabellen för att ge rollpersonen lite "krydda" som du säger. Dessvärre var tabellen för liten. jag hade görna sett att den varit längre eller uppdelad i flera olika tabeller. Tror aldrig vi hade en rullstolsbunden rollperson i vår grupp men som du säger så hade det blivit lite krångligt att rollspela. men en klar utmaning för både SL och Spelare. :D

  SvaraRadera