måndag 20 maj 2013

Doctor Who - Säsong 7 (B)

Då var den här säsongen av Doctor Who över. Med säsong 7 B så menar jag från Julavsnittet "The Snowmen" och fram till sista avsnittet på säs 7 "The name of the doctor". Jag tänkte snabbt gå igenom alla avsnitt (utan att spoila allt för mycket) och betygsätta dem.The Snowmen
Avsnittet utspelar sig i England under mitten av 1800-talet. Här får vi för första gången stöta på "The Greater Intelligence" en massa onda snögubbar. Doktorn tar hjälp av sina vänner Vastra, Jenny och Strax (vilka jag tycker förtjänar en egen spin-off serie). Vi får än en gång träffa "Clara" i detta avsnitt. Ett riktigt bra men mörkt julavsnitt.

Betyg: 4 Fiskpinnar

The Bells of Saint John
Första riktiga avsnittet på 7B och med en störtskön titel. Rätt intressant avsnitt med en uns kritik mot "uppkopplingssamhället". Doktorn tar nu Clara som sin följeslagare. Utspelar sig i nutidens London och framställer London på ett mycket vackert sätt.

Betyg: 3,5 Fiskpinnar


The Rings of Akathen
Mycket snyggt avsnitt. Staden det utspelar sig i känns väldigt mycket som Mos Eisley från Star Wars Ep IV. Många häftiga "aliens". Storyn är lite sådär men detta är ändå ett rätt häftigt avsnitt.

Betyg: 3 FiskpinnarCold War
Avsnittet utspelar sig ombord på en sovjetisk ubåt under kalla kriget. Ubåten skall transportera ett arkeologiskt fynd hem till Sovjet. Härligt avsnitt med många bra skådespelare som till exempel David Warner. Spännande avsnitt.

Betyg: 4 Fiskpinnar


Hide
Spökavsnitt. Utspelar sig på en herrgård där en forskare och ett medium försöker få kontakt med ett spöke som finns i huset. Helt ok avsnitt men ingen rikitig favorit.

Betyg: 2,5 Fiskpinnar

Journey to the Centre of the TARDIS
Avsnittet utspelar sig i framtiden någonstans i rymden. Med den titel avsnittet har så har man vissa förväntningar. Dessvärre besannas de inte riktigt. Rätt bra avsnitt men några moment känns lite onödiga.

Betyg 3 FiskpinnarThe Crimson Horror
Ett riktigt kul avsnitt. Utspelar sig än en gång i mitten av 1800-talet och än en gång ser vi Vastra, Jenny och Starx som Doktorns medhjälpare. Diana Rigg spelar Mr Gillyflower på ett mästerligt sätt. Ett avsnitt med mycket humor. Ett av säsongens bästa avsnitt.

Betyg: 4,5 Fiskpinnar

Nightmare in Silver
Utspelar sig på ett nöjesfält långt in i framtiden. Ett rätt intressant avsnitt med bland annat Warwick Davies som "Porridge". Skurkarna är Cybermen vilka aldrig varit mina favoritskurkar. Skönt avsnitt. Dock hade jag hellre sett ett annat slut på den. Kändes lite krystat.

Betyg 3,5 FiskpinnarThe Name of the Doctor
Säsongsavslutningen och oj vilket avslut. Säsongen har hittills känts lite blek i jämförelsen med säsong 6 eller 7A men detta avsnit tar igen det hela. Avsnittet utspelar sig på flera olika platser och vi får träffa Vastra, Jenny och Strax igen. Men även River Song. En hel del handling utspelar sig med "gamla" doktorer vilket är störtskönt. Slutet får mig att se fram emot jubilemumsavsnittet (serien är 50 år) som sänds 23:e november.

Betyg: 5 Fiskpinnar.

Summering:
En rätt sväning säsong. Många avsnitt känns som "Stand alone episodes" till skillnad från de flesta avsnitt i säs 5- 7A som var med i en längre story line. Matt Smiths doktor är störtskön och han känns nästan lika bra som David Tennant som spelade den 10:e doktorn. Jag är lite kluven till Jenna-Louise Colemans karaktär Clara. Hon känns inte lika intressant som tex Amy Pond men gör för det inte ett dåligt jobb. Jag gillar däremot att Vastra, Jenny och Strax är med så pass mycket. Säsongen har varit rätt bra och haft många så kallade "easter eggs" från tidigare doktorer. Serien fyller trots allt 50 år i år. 

Slutbetyg: 3,5 Fiskpinnar.
  Inga kommentarer:

Skicka en kommentar