onsdag 22 maj 2013

Star Wars RPG - Kampanj

Fortsättning på detta inlägg. Jag har nu skrivit ner en grundidé om det företag rollpersonerna skall jobba åt ser ut. jag valde att placera företaget på Tatooine då detta är en miljö som alla som sett filmerna känner igen.

Horizon Exports


Anställda:

Rixx - Human soldier, Male, 50+ år
Rixx äger Horizon Exports och är en före detta legosoldat som la karriären på hyllan efter han fick en skada i ena benet och inte kunde fortsätta. Med de krediter han samlat ihop köpte han ett gammalt transportskepp och startade företaget. Till att börja med flög han transportuppdrag men eftersom så ökande inkomsterna och han valde att expandera. Han skaffade sig även bra kontakter med de lokala myndigheten och lärde sig vilka byråkrater som kunde köpas. På sena år har han förutom transporter även gett sig in i "återvinningsbranchen" d v s att strippa skeppsvrak på allt värdefullt.

Logran - Human scoundrel, Male, 40+ år
Logran är Rixx högra hand och de har känt varandra i över tjugo år. De blev vänner under Rixx tid som legosoldat. Logran är den som ser till att fixa fram de extra lukrativa kontrakten åt företaget och ser till att de saker som "återvinns" blir sålda till rätt personer. 

 Rughroor "Rug" - Wookie - Tech specialist, Male, ?år
Rug är företagets mekaniker. Det finns få saker han inte kan reparera. Ingen är riktigt säker på hans bakgrund men en dag kom han med Logran från ett uppdrag. Han är lite av en lone wolf och håller sig mest i sin verkstad.

Meero - Rodian, Fringer, Male, ?år
Meero är företagets bästa pilot och är den som får flyga de flesta uppdrag åt företaget. Han är en väldigt duktig pilot men är känd för att vara lite väl våghalsig i vissa lägen. Han har haft turen att inget allvarligt hänt men han har fått en och annan utskällning av både Rixx och Logran. Han är dock rätt duktig på att skryta om sina bedrifter vid spelbordet som han gärna spenderar tiden vid.

Tee-Jay - Human, Scoundrel, Female, 25+ år
Tee-Jay är företagets "slicer" och kan knäcka de flesta datorsystem hon stött på. Rixx hittade henne under ett transportuppdrag till Bespin då hon försökte knäcka skeppets kodlås. Efter som hon spretig lyckats när hon blev påkommen insåg Rixx hur duktig hon var och erbjöd henne ett jobb.
Övrigt:
Horizon Exports är baserat på Tatooine. Förtaget äger en docka med tillhörande hangar/verkstad  en bit utanför Mos Eisley. Där finns även företagets industrilokaler samt baracker för de anställda. Spritt runt basen ligger massor av vrakdelar från de skepp dom företaget återvunnit.
Företaget har tillgång till två skepp. En YT-2400 och en YT-1300 båda är utrustade för att klara både frakt och återvinningsuppdrag.


YT-2400
PS
Jag beklagar att detta inlägg ser konstigt ut rätt typsnittmässigt. Jag skrev den i ett annat program först och kopierade över den hit. Får det inte som jag vill ha det. Sorry.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar