fredag 10 maj 2013

Trivial Pursuit: Star Wars - Classic trilogy Collectors edition.Tillverkare: Hasbro (1998)
Lättast att hitta på ebay för runt $50

De flesta har väl spelat Trivial Pursuit (TP) någon gång. Om inte, så går spelet ut på att man går runt på en spelplan och svarar på frågor av olika kategorier. När man hamnar på vissa rutor och svarar rätt får man "tårtbitar". När man fått sex olika tårtbitar har man typ vunnit.

Lådans innehåll.
Star Wars TP har samma spelidé men frågorna handlar ENBART om Star Wars. Spelet kom ut innan Phantome Menace så inget från de "nyare" filmerna finns (som tur var) med. I vanliga TP så har man varsin spelpjäs som ser ut som spelplanen det vill säga som ett vagnshjul. Men i Star Wars TP så finns det fyra figurer gjutna i metall föreställande Luke Skywalker, Darth Vader, Han Solo och Leia Organa. Pluttarna fäster man i figurens bas. Pluttarna sitter fast riktigt bra då det finns nån enkel låsfunktion i figurbasen.

Luke Skywalker har fått tre "pluttar".

Istället för tärning så finns det en R2-D2 figur i plast som slumpar fram en siffra 1-6 när man trycker på hans huvud. han ger även ifrån sig nått som liknar ett R2-D2-ljud.

R2-D2 säger "1"

Frågorna är vettiga och inte allt för svåra. Men även jag som tycker jag borde kunna de flesta av svaren på frågorna har gått bet. Det finns sex olika kategorier på frågorna:

- Characters
- Weapon & Vehicles
- History
- Geography
- Droids, Creatures & Aliens
- Wild card


Exempel på ett frågekort.

Detta spel är kanske inget man tar fram när svärföräldrarna är på besök (förutsatt att de inte är lika stora SW-fan som en själv). Men gillar man Star Wars så kommer man att gilla det här. Tycker man även om frågesporter så är detta "a match made in heaven". Så är man en äkta Star Wars-nörd som jag så är detta spel nästan ett måste.

Betyg:
Spelet får FYRA fiskpinnar av fem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar