tisdag 3 september 2013

Rollspelssejour: Edge of the Empire - Trouble Brewing del 1

*Spoilervarning*
Om du inte spelat äventyret "Trouble Brewing" från Edge of the Empires grundregler kommer nedanstående text innehålla massor av spoilers.Rollpersonerna har fått ett kontrakt att transportera några lådor med okänt innehåll till planeten Formos. När de närmar sig planeten ser de att den rymdtrafik som finns i området mest består av slitna och modifierade lätta fraktskepp, typiska smugglarskepp alltså. De landar på en landningplattform och börjar lasta ur lådorna ur skeppet efter att de anmält att de har landat till sin kontakt. När de står och väntar på att lasten skall plockas upp så kommer fyra imperiska soldater gående mot deras skepp. De är dock inte intresserade av att sätta dit någon smugglare utan visar främst sin närvaro. Det blir dock några svettiga minuter tills soldaterna lämnat området. Efter en stund kommer deras kontakt fram och betalar dem för jobbet och går iväg med lådorna på rollpersonernas favorit "svävarpirra".Det är torrt på planeten och gruppens läkare och alkoholist känner sig torr i strupen så de går mot den lokala cantinan. På vägen dit märker en av rollpersonerna hur en tanig rodian följer efter dem. Väl framme på cantinan äter och dricker de. Deras förföljare sitter vid ett bord nära utgången och håller rollpersonerna under uppsikt. När resten av gruppen får veta att de har en "skugga" börjar de röra sig mot honom. När rodianen märker detta springer han ut från lokalen. Efter en kortare jakt snubblar rodianen över en låda och rollpersonerna hinner ifatt honom. Efter ett litet förhör får de dock veta att allt rör sig om ett stort misstag. Rodianen ,som är extremt blyg, har råkat ta fel på rollpersonerna och smugglarna han skulle ta kontakt med. Rollpersonerna ber dock rodianen lägga in ett gott ord för dem hos dennes arbetsgivare innan de släpper iväg honom. Rollpersonerna försöker hitta lite nyttig information vid en holoterminal då en insektiod kommer fram till dem. Han pratar väldigt engagerat om något men rollpersonerna förstår inte ett ord av vad den säger. De försöker kommunicera på olika sätt utan att lyckas göra sig förstådda. Insektoiden bli mer och mer engagerad ju mer rollpersonerna pratar med den. Efter en stund kommer rollpersonerna på att det fanns en 3PO-enhet på cantinan som jobbade som översättare. De föser vänligt insektoiden mot cantinan men när de närmar sig så vägrar den gå in. Roboten i gruppen går in på cantinan för att se om protokollroboten kan komma ut men det kostar honom 50 crediter för att få hyra 3PO-enheten en stund. Väl ute får de veta att insektoiden hela tiden har försökt frälsa dem och få dem att gå med i den (in)sekt han representerar. Rollpersonerna är inte ett dugg intresserad då detta bland annat skulle innebära avhållsamhet och nykterism. De ber protokollroboten översätta tt de inte är intresserad. Insektoiden ser besviken ut (hur nu det går till) och går sin väg.

"Vill ni ha ett nummer av rymdtornet?"


Rollpersonerna står och käbblar om vad de nu skall göra när de hör ett konstigt ljud från en gränd. De här sedan en mekaniskt röst som ropar efter hjälp. Rösten bryts hela tiden av "static".

När de kommer in i gränden ser de en 3PO-enhet som saknar underkropp. Kablar hänger ut från hans överkropp och han verkar väldigt svag. Han presenterar sig som J9-B8 och berättar att han och hans vän R4-W9 blev överfallna för över 20 timmar sedan. Han tror det var människor som gjorde det men är inte säker eftersom de var förklädda. Det sista han minns var att de fäste en "restaining bolt" på hans vän och förde bort honom. Det visar sig att den kidnappade R4-enheten är lite av en dyrgrip inom smugglarsfären. Han jobbade tidigare åt en välkänd smugglare och har många okända rutter till Kessel i sitt minne. Rollpersonerna hinner ställa några frågor innan J9-B8 slocknar för gott. Det verkar som att en känd smugglare/pirat vid namn Bandin Dobah ligger bakom kidnappningen. Vart denne befinner sig är dock okänt.


Rollpersonerna är lite osäkra vad de skall göra så de går in på cantinan för att få idéer om vad som skall göras. Gästerna är ytterst ovilliga att diskutera Bandin Dobah och ber rollpersonerna gå sin väg. De får dock veta att denna Bandin Dobah är efterlyst både av en huttisk gangsterboss och imperiet. Efter en stund inne på cantinan kommer en attraktiv kvinnlig rodian och slår sig ner vid baren. Precis när hon beställt in mat och dryck så kommer en grupp smugglare in i lokalen. En av smugglarna som fick namnet "ärret" går fram till rodianskan (?) och börjar stöta på henne. Hon är inte ett dugg intresserad och försöker få honom att gå. När han vägrar och blir än mer framfusig kliver rollpersonerna in som räddare i nöden. Några hårda ord utväxlas och smugglarna lämnar cantinan med hot om att rollpersonerna inte vet vad de gett sig in på.

Som tack för hjälpen blir rollpersonerna bjudna på mat och dryck av kvinnan. De får veta att hon är på Formos för att korrigera eventuella fel i den atlas som hennes företag använder. Företaget jobbar bland annat med prisjägeri och har faktiskt en prisjägare ute efter Bandin. När hon får höra om den saknade R4-enheten blir hon väldigt intresserad och erbjuder sig att anställa denne om de kan hitta honom. Under samtalet upptäcker en av rollpersonerna hur en Toydorian verkar tjuvlyssna på deras samtal. När den märker att han blivit påkommen flyger han ut. Rollpersonerna sätter efter men han lyckas försvinna bland Formos gränder. När de återvänder till cantinan är deras kvinnliga sällskap försvunnen. Klockan är mycket och rollpersonerna bestämmer sig för att gå tillbaka till sitt skepp för att sova.

Droid missing!

När de kommit en bit från cantinan blir de beskjutna av någon uppe på ett tak. Eftersom det är rätt mörkt ser det inte varifrån. En röst bland skuggorna ber dem lägga ner sina vapen. Självklart gör de inte det och en strid uppstår. Striden pågår en stund tills några av angriparna stupat och deras vänner flytt. Det visade sig att det (självklart) var smugglarna från baren som låg bakom anfallet. När de går igenom kropparna så hittar de bland annat ett verktyg för att fästa eller ta av restraining bolts. Precis då öppnas en dörr i en lagerlokal framför dem och en ung smugglare kommer ut. När han ser rollpersonerna stå bredvid sina döda "vänner" så springer han från platsen och lämnar dörren till lagerlokalen öppen. Rollpersonerna rör sig mot byggnaden.Fortsättning följer...


1 kommentar:

  1. Nice! Jag leder själv en grupp som snart ska ge sig i kast med äventyret. Snubblade över din blogg av slump, mycket trevlig läsning.

    SvaraRadera