tisdag 12 november 2013

Uppdatering

Det var ett tag sedan jag skrev ett inlägg senast. det har helt enkelt vart fullt upp hemma och på jobbet så orken att skriva något har liksom inte funnits.

Vad har jag gjort sedan senast?

Datorspel: 


- Farming Simulator 2013.
 Ett otroligt skönt och meditativt spel som är perfekt att koppla av framför. Medan jag plöjer, sår och skördar så lyssnar jag på podcasts. Komemr förhoppningsvis skriva en recension framöver.- Batman Arkham Asylum.
 Köpte detta på Steam för €5 och har spelat en hel del. Normalt har jag svårt för den här typen av spel men detta ver riktigt bra. Jag har spelat runt 45% av spelet. Till och med min dotter som är batmantokig gillar att se spelet så länge det inte blir för läskigt.

- World of tanks.
 Har senaste veckan spelat detta. Rätt roligt PvP spel som är gratis även om man uppmanas att genom s k microtransaktioner köpa bättre saker. har själv inte lagt en spänn på spelet och har kul ändå.

- Splinter Cell- Blacklist. 
Köpte detta för över en månad sedan tillsammans med en Xbox-handkontroll som jag har till datorn. Upptäckte snabbt hur usel jag var att hantera en handkontroll då jag inte spelat med en sådan sedan SNES i början av 90-talet. Rätt roligt spel.- World of Warcraft. 
I helgen gick ju Blizzcon av stapeln och jag satt och kikade på en massa streams därifrån. Jag har inte haft igång mitt WOW-konto på över två år men suget blev för stort. Köpte pandaexpansionen och aktiverade kontot i söndags. 25Gb patchar och grejs laddades ner och det var nästan som att börja spela ett nytt spel. Eller det var en massa nya saker i den värld jag känner igen. Har än så länge hunnit questa lite på pandaön samt kört lite battlegrounds. Brukar alltid bli sugen på WoW lagomt till jul så fram tills dess är jag nog ordentligt på banan.

- Torchlight 2.
 Köpte detta på nån Steamrea. Om jag fattat rätt är det några gamla Diobloutvecklare som ligger bakom och det märks. Det är samma spelsystem som diablo men med lite mer cartoonishgrafik likt WoW. har inte hunnit spela det jättemycket men det verkar än så länge bättre än Diablo 3.

Andra spel:

- Star Wars, Edge of the Empire. 
Vi har spelat några gånger och kört igenom två kortare äventyr. Det första var det som finns i regelboken och det andra följde med spelledarskärmen. Jag gillade speciellt det andra som hade en skön stämning. Har även börjat skriva på ett eget äventyr men det är ännu bara i startgroparna. - Pathfinder RPG. 
Blev sugen på ett Fantasy RPG och har bara hört bra saker om Pathfinder. Köpte det för några veckor sedan och har redan sett ut vilka äventyr jag planerar att spelleda. Nu återstår bara att lära sig reglerna (vilka jag har en viss erfarenhet av) och skapa rollpersoner. Förhoppningsvis komemr vi igång med spelandet i vinter.

Serier:

- Domivoi
Peter Begrtings mycket bra och välillustrerade seriealbum utgiven av Dark Horse Comics. Riktigt skön stämning. Utspelar sig i ett stockholm på gissningsvis 50-60-talet och är fullt av övernaturliga varelser. Mycket skön läsning.Film, TV-serier:

Har inte sett speciellt många nya tv-serier på sistone. Eftersom jag brukar se dessa tillsammans med min hustru så blir det itne så mpnga i veckan då hon är extremt höggravid och trött. den enda vi riktigt sett på är "Downton Abbey".

Däremot upptäckte jag att "Täcknamn Coq Rouge" fanns på netflix och kom på att jag aldrig sett den. Blev mycket positivt överaskad. Skarsgård är ju klockren som hamilton och handlingen känns aktuell även idag. Efter jag sett den fortsatte jag se Tv-serien Fiendens Fiende där Peter Haber gör Hamilton. Även den är rätt bra. Lite kul att en ung Per Morberg spelar hamiltons polare och att Micke Persbrant (som för närvarande är Hamilton) har en väldigt liten roll som budkille. Dessvärre valde jag att även se "Hamilton" med bla Peter Stormare, Lena Ohlin och Mark Hamill. Fy faaan vilken dynga. En massa överspelande och klyshor. Värst är dock när Luleå polisstation framställs som en fjällstuga där poliserna kör skoter eller volvo 140. 

Böcker:

Efter att ha sett alla Hamilton filmer så tänkte jag att det skulle vara roligt att läsa alla böckerna. Har barskrapat alla 2nd handbutiker i stan och hittat alla böcker utom den första. Tror jag spenderat typ totalt 100kr på alla böckerna.

Så mycket mer har det itne blivit. Just nu väntar jag på att bli pappa när som helst och som tvåbarnsfar lär nörderierna få mindre tid. Men vi får se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar