måndag 24 februari 2014

Det börjar närma sigFör lite mindre än ett år sedan gick Fria Ligan ut med sin crowdfunding för rollspelet "Mutant - år noll". När jag såg det fick jag något som enkalst kan förklaras som en "Nerdgasm". ett av mina favoritrollspel från tonåren var tillbaka (igen). Jag gillade Järnringens "Mutant - Undergångens Arvtagare" skarpt trots att jag aldrig haft möjlighet att spela det. Jag har dock läst nästan allt som finns till den. Den nordiska efter katastrofenvärlden är en av mina favoriter bland rollspelsvärldar.
Jag skrev en hel del om detta i april och pytsade även in en rätt bra slant i projektet. Den crowdfundingen anses väl som en av de mest framgångsrika inom svenska rollspelsgenren då den drog ihop hela 178.019 kr (målet var 10.000kr). Detta gjorde att alla delmål klarades av.

Här har ni alla delmålen :

50,000 kr - Spelet levereras i en box tålig nog att utstå katastrofen!*

55,000 kr - Zonsektor av Mikael “Krank”Bergström, forumprofil från www.rollspel.nu och författare till More Than Human, Null State, Evolutionens Barn.

60,000 kr - Spelet leveras med praktiska kort för mutationer och fynd.

65,000 kr - Zonsektor av Petter Bengtsson, Mutantkännare och vass penna som tidigare publicerats i Österhavets Otämjda Riken och skrivit uppskattade artiklar om Furstendömet Pråjsia och Gotland i Fenix.

70,000 kr - Spelet levereras med specialdesignade tärningar.

75,000 kr- Zonsektor av Thomas “Muterad Mungo” Johansson, Mutantkonnesör som författat Ulvriket - Den längsta marschen och Ulvriket - Det eviga kriget (tillsammans med Måns Broman).

80,000 kr - Zonsektor av Anders Blixt, en av Sveriges största rollspelsprofiler och skapare av klassiker som Drakar och Demoner Expert, Mutant 2 och otaliga andra moduler, artiklar och böcker från 1980-talet tills nu.

90,000 kr - Spelet levereras med markörer i kartong för patroner, mat och vatten. Perfekt för den hushållande zonvandraren!

105,000 kr– Zonsektor av Mattias Lilja från Järnringen. Författare till Pirit – Den innersta kretsenoch Nordholmia – Kaisers testamente.

110,000 kr – Novell i Mutantvärlden av Anders Fager, författare och rollspelsveteran som skrivit den hylladeromanen Svenska kulter och en gång i tiden skrev det klassiska Drakar och Demoner-äventyret Spindelkonungens Pyramid.

115,000 kr – En helt ny fristående zon i karg havsmiljö signerad Petter Bengtsson författare till Österhavets kapare och Furstendömet Pråjsia. Undergången möts bäst med en lusekofta och gummistövlar!

120,000 kr – En andra novell i Mutantvärlden av Anders Fager.

125,000 kr – Zonsektor av Torsten Alm, författare till det klassiska Mutantäventyret I reptilmännens klor. Reptiler utlovas!

130,000 kr –En tredje novell i Mutantvärlden av Anders Fager.

150,000 kr - En zonsektor skriven av Mutant-nestorn Måns Broman, känd för sina insatser på Järnringens Mutantforum, och som en av författarna till modulen Ulvriket – det eviga kriget.

155,000 kr - En zonsektor skriven av Åsa Roos – spelproffs, debattör, hyperproduktiv äventyrsförfattare, recensent på speltidningen Fenix och sist men inte minst skaparen av det innovativa Nyckelringsrollspelet.

160,000 kr -En zonsektor baserad på det kanske mest ikoniska av alla Mutantäventyr: Uppdrag i Mos Mosel. Kan det bli ett dråparträd månne? Skribent är Jonas Ferry, indieguru och medförfattare till det banbrytande rollspelet Noir.

Det finns massor av saker att se fram emot bland delmålen. Jag är extra pepp på att se vad den gamle rollspelsgurun Anders Blixt kokat ihop.

Fria Ligan publicerade i dagarna den första novellen av Anders Fager. länk till den hittar ni HÄR.
Nu väntar jag bara på att spelet skall levereras till mig tillsammans med rollformulären och spelledarskärmen jag beställt.

Lyssna förresten på första avsnittet av Fria Ligans Pod "Signaler från Zonen" om ni vill veta mer om Mutant och dess bakgrund. Avsnittet hittar ni enklast HÄR.

Suget efter "Mutant - år Noll" är enormt.

PS. Visst har ni hört Christan Gabels skiva "Krater"? Finns på Spotify. Helt suverän stämningsplatta till Mutant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar