tisdag 18 februari 2014

Recension: Lords of Waterdeep - Scoundrels of Skullport

Jag köpte för några veckor sedan expansionen "Scoundrels of Skullport" (SoS) till ett av de roligaste brädspelen jag spelat nämligen "Lords of Waterdeep". Min recension av spelet kan du läsa HÄR.

 SoS är egentligen två expansioner, Skullport och Undermountain, och man kan välja att spela bara med en eller båda två. Expansionen möjliggör även att man kan vara en extra spelare.


Skullport är hamnområdet i Waterdeep och där kan man samla på sig stora fördelar men inte utan ett pris. Skullport introducerar nämligen "Korruption". Ju mer korruption man drar på sig desto mer påverkar det den slutliga poängen. Hur funkar det då? Om man ställer sin agent på en plats som ger dig korruption (man kan även få det genom quest och intrigkort) så plockar man små korruptionsmarker i form av döskallar från ett bräde. Ju fler skallar som plockas från brädet desto mer blir varje skalle värd.

Korruptionsskallar
När man i slutet summerar alla poäng skall man då dra av X antal poäng per skalle. Som tur var finns det flera olika möjligheter att bli av med skallarna så det är ingen fara att plocka på sig dem. Speciellt så länge alla spelare har ungefär lika många.

Brädet som håller reda på vad varje skalle är värd.
Undermountain är de katakomber och grottor som finns under Waterdeep och de quests, intriger och hus som tillhör den delen av expansionen ger stora  belöningar men innebär även stora kostnader.


I spelet introduceras även möjligheten till "Long game". Då får man fler agenter från start jämfört med ett vanligt spel. Man måste då även använda båda expansionerna. Jag formligen älskar den formen av spel även om det innebär att det finns få ställen att placera sina agenter i slutet.


Summering: Denna expansion gör ett grymt bra spel mycket bättre och korruptionen ger spelet en till dimension. Gillar man "Lords of Waterdeep" kan jag nästan garantera att man kommer gilla detta också. Finns inga ursäkter, bara att köpa. De nya reglerna tar max 5 min att lära sig.

Betyg: Högsta betyg. 5 av 5 fiskpinnar.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar